Beleggingsadviseur vindt ‘de menselijke maat’

Als je halverwege de vijftig bent, dan weet je meestal wel wat je kan en in welke job je het best tot je recht komt. Toch wilde Radboud Stolwijk (55) voor hij zijn volgende loopbaanstap nam weten of zijn kompas goed stond afgesteld. “De Career Boost heeft ideeën die ik stilletjes zelf al had, bevestigd en verduidelijkt. Opeens weet je wat je wilt en wat er nodig is om weer fluitend aan het werk te gaan.”

Na 22 jaar als beleggingsspecialist in verschillende functies bij ING te hebben gewerkt, voelde Radboud Stolwijk aan dat er nog een switch mogelijk was. Ook zag hij dat de bankwereld in beweging is. “Een job in deze sector is niet meer ‘for life’. Intussen verandert ING en worden er ook andere eisen gesteld aan mensen in mijn functie.”

Maar vastomlijnde plannen, die had Radboud niet. Geen plan voor voortzetting binnen de bank, maar ook geen plan B of C. Wel het besef dat een volgende job raak moest zijn. Als je dan binnen én buiten de bank kijkt naar die mogelijk laatste carrière move, in welke richting kijk je dan? “Dat had ik niet duidelijk. Ik wilde mijzelf vooral openstellen voor mijn toekomst en daarbij zelf de regie houden.” Met die gedachten stapte de beleggingsadviseur enkele maanden geleden de ruimte binnen waar hij met een handvol andere deelnemers de Career Boost ging doen.

"Opeens weet je wat je wilt en wat er nodig is om weer fluitend aan het werk te gaan.”

“Op zoek naar onszelf, naar wat we kunnen en wat we willen, dat was het doel dat we samen deelden. Ik zeg er meteen bij: het was fijn om dit in gezelschap van anderen te doen. Je vindt al snel vertrouwen, je spiegelt je aan elkaars verhalen, je vindt respect en steun bij elkaar. Ik vond het traject plezierig en leerzaam.”

De technieken, tests en methoden die Elffers bij de Career Boost hanteert, geven volgens Radboud zicht op je persoon, wat je kan en wat je zou willen. “Je leert een en ander naar competenties en kernwaarden te vertalen. Ook al ken je jezelf als 55-jarige wel redelijk: je vermoedens en onderbuikgevoelens worden bevestigd. Stukje bij beetje worden al die zaken inzichten in hoe je in elkaar zit.”

De Career Boost heeft bij Radboud wel het een en ander teweeggebracht. “Ik zat vooral in de modus van ‘welke baan ga ik vinden?’ Maar de stap die je daarvoor moet maken is dat je kernwaarden duidelijk worden. En vandaar ga je een volgende stap zetten. De Career Boost heeft mij laten zien dat de context voor mij essentieel is: bij wat voor organisatie kom ik terecht? Wat is de sfeer, wat is de cultuur? Het gaat niet alleen om beleggingsadviezen geven, het gaat om de context, om het contact met collega’s en cliënten. Om werken in een prettige omgeving, waar je energie van krijgt.”

“De Career Boost heeft mij laten zien dat de context voor mij essentieel is: bij wat voor organisatie kom ik terecht? Wat is de sfeer, wat is de cultuur? ”

Dat inzicht heeft Radboud Stolwijk binnen enkele maanden reeds op het spoor gezet van wat inmiddels zijn nieuwe werkgever is: Duisenburgh, een financieel advieskantoor in Waalre, waar hij samenwerkt met collega’s die adviseren over vermogen, hypotheken, fiscale zaken en administratie voeren. “Duidelijk een kleinere organisatie, met veertig medewerkers. Ik voel mij daar zeer thuis, ik heb nu al het idee dat ik daar beter gedij dan in een grote bankorganisatie. Ik heb bewust gekozen voor deze organisatie, op basis van wat de Career Boost mij heeft laten zien. De kortere lijnen, het is een wereld van verschil met de top-down- structuur bij de ING, waar ik overigens ook fijn gewerkt heb en prima collega’s had.”

Het verschil? “Je kunt het ‘de menselijke maat’ noemen, die mij zo bevalt. Ik ben daar op mijn plaats. Ik heb daar heel bewust voor gekozen. In dat opzicht vind ik dat de Elffers coach goed heeft aangegeven hoe het zit: jij solliciteert bij een organisatie, maar die organisatie ook bij jou. Kijk niet alleen wat ze van jou vragen, maar ook wat jij van hen nodig hebt om te presteren en je goed te voelen. Het is helemaal waar: solliciteren moet een tweewegtraject zijn.”

Nieuwsgierig naar de Career Boost?

Wij bespreken graag uw situatie en onze mogelijkheden. Indien u interesse heeft in nadere kennismaking, neem contact met ons op!

Contact

Bekijk ook onze andere coaching programma’s

Individuele begeleiding (live of online)

Career Check

In een compact en gestructureerd loopbaanontwikkelings- traject van 6 gesprekken helpen we je met het bepalen van je volgende stap en een baan die bij je past.

Individuele begeleiding (live of online)

Career Coaching

Je wil de volgende stap in je loopbaan bepalen en daarin goede keuzes wilt maken. Gedurende 10 gesprekken in 3 maanden begeleiden we jou bij de zelfanalyse en bij je denk- en beslisprocessen.

Voor organisaties - individuele begeleiding

Career Switch

Of jullie medewerker er nu zelf voor kiest of jullie als werkgever: hij/zij gaat op zoek naar nieuw werk buiten jullie organisatie. Je gunt hem of haar optimale begeleiding bij het realiseren van een nieuwe stap.

Wij gebruiken cookies om onze dienstverlening en website te verbeteren, ook van derde partijen. Door op accepteer te klikken gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.