Van Elffers naar Rijkswaterstaat: “De wereld zie ik als één grote vriendenclub”

Caroline Karreman had als medewerkster van Elffers acht jaar lang een ‘perfect fit’ met het bedrijf. In de kleine, groeiende organisatie was ze de alleskunner in marketing en communicatie. Na een ontwikkelgesprek kiemde het zaadje dat haar, na het Career Switch programma van Elffers, bracht bij Rijkswaterstaat. “Midden in een grote organisatie, met veel collega’s, contacten en dagelijkse feedback. Echt een plek waar ik mij, zoals voorspeld in de uitkomsten van Career Switch, helemaal thuis voel.”

Het was niet dat Caroline het niet naar de zin had bij Elffers Career Management, integendeel. Ze vertelt enthousiast hoe ze acht jaar lang de groei van het adviesbureau meemaakte en dat ze alle kansen pakte die voorbijkwamen. “Wat mij aan het denken zette, was de vraag van mijn werkgever wat mijn volgende stap zou kunnen zijn. En wat ze voor mij kon betekenen om die mogelijk te maken. Ik had niet direct het antwoord. Wel had ik in de loop van de jaren gezien hoe verrijkend het volgen van het Career Switch programma kan zijn. Ik was fan van deze dienstverlening, ik had gezien wat het kan doen voor iemand. Daarom wilde ik het programma graag ook zelf doen.”


“Ik had gezien wat de Career Switch kan doen voor iemand. Voor ik het wist was ik zelf deelnemer.”

Patisserie een te grote stap

Niet dat Caroline nooit om zich heen keek. Een negen weken durende, pittige vaktraining patisserie leidde uiteindelijk niet tot het openen van haar eigen winkel met gebakskunstwerkjes. “Een te grote stap. Qua investering, qua impact op mijn privésituatie, qua alles.”

Het Career Switch programma bracht Caroline inzichten die de keuze voor het zelfstandig ondernemerschap in een ander licht plaatsten. “In één zin gezegd: ik leerde dat ik heel goed tot mijn recht kom in een dynamische en bruisende omgeving, met veel collega’s. Mijn instelling is dat leven en werken het leukst is als ik midden tussen de mensen sta. In een organisatie die als het ware één grote vriendenclub is.” Een eigen patisserie zou die omgeving niet bieden. Zelfs het interessante, uitdagende werk bij Elffers, had in dat opzicht z’n beperkingen.

“Ik stond ervan te kijken hoe de tests, onderzoeken en de interpretaties van de loopbaancoach mij helderheid brachten. Het programma bleek voor mij te werken: ik ging nadenken over mijzelf, mijn wensen, mijn mogelijkheden. Ik voelde mij uitgedaagd om uit mijn comfortzone te stappen en te zien wat er nog meer is in de wereld. Ik was verrast over wat het programma voor mij deed: de deuren gingen open en ik ging mijn eigen potentie zien.”

“Ik leerde dat ik heel goed tot mijn recht kom in een dynamische en bruisende omgeving, met veel collega’s.”

Dat ze bij Rijkswaterstaat terechtkwam als de nieuwe ‘Online Communicatie-adviseur’, is voor haarzelf geen grote verrassing. Een organisatie met veel technische expertise en met een purpose om iets bij te dragen aan de maatschappij. “Ik heb hier 10.000 collega’s en houd mij bezig met interne communicatie. Om precies te zijn: met de ontwikkeling van een nieuw intranet.” Hier is Caroline sinds 1 juni vorig jaar de bezige bij die ze zo goed kan zijn. “Met een belangrijk verschil: ik deed bij Elffers veel verschillende dingen, hier kan ik mij specialiseren, de diepte in gaan. Ook een behoefte waar ik mij door het Career Switch programma meer bewust van ben geworden.”

Het programma, de gesprekken, de begeleiding: ze hebben Caroline veel gebracht. “De ondersteuning hielp mij heel goed bij het sollicitatiegesprek. Samen met de loopbaancoach heb ik een pitch gemaakt, waarmee ik mijzelf in het gesprek goed kon neerzetten. Die exercitie gaf rust en bood mij de mogelijkheid de regie over het gesprek te pakken.”

Caroline heeft inmiddels helemaal haar draai gevonden in het grote Rijkswaterstaat. Wat op zich al een prestatie is in een tijd waarin alle RWS-medewerkers thuis werken. Hoe ze dat voor elkaar kreeg? Op een manier die typisch Caroline is: “Ik heb met alle 64 directe collega’s een onboarding gesprek gepland. Met open vizier, echt met het doel om iemand te leren kennen en mezelf te presenteren. Dat werkte en niet alleen voor mij: ook de collega’s hebben dit als heel plezierig ervaren. Het werk, de inhoud, de collega’s, alle interactie die bij mijn nieuwe job hoort: ik zit hier goed, voel me hier helemaal thuis!”

“Het werk, de inhoud, de collega’s, alle interactie die bij mijn nieuwe job hoort: ik zit hier goed.”

Nieuwsgierig naar ons Career Switchprogramma?

Wij bespreken graag uw situatie en onze mogelijkheden. Indien u interesse heeft in nadere kennismaking, neem contact met ons op!

Contact

Bekijk ook onze andere coaching programma’s

Individuele begeleiding (live of online)

Career Check

In een compact en gestructureerd loopbaanontwikkelings- traject van 6 gesprekken helpen we je met het bepalen van je volgende stap en een baan die bij je past.

Individuele begeleiding (live of online)

Career Coaching

Je wil de volgende stap in je loopbaan bepalen en daarin goede keuzes wilt maken. Gedurende 8 gesprekken in 3 maanden begeleiden we jou bij de zelfanalyse en bij je denk- en beslisprocessen.

Individuele begeleiding (live of online)

Career Switch

Of je er nu zelf voor kiest of je werkgever: je gaat op zoek naar nieuw werk buiten je huidige organisatie. In een gedegen outplacement traject (ca 6 maanden) helpen we je goede keuzes te maken voor werk dat bij jou past en bij het benaderen van de arbeidsmarkt.

Wij gebruiken cookies om onze dienstverlening en website te verbeteren, ook van derde partijen. Door op accepteer te klikken gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.