• Overzicht
 • Programma
 • FAQ
 • Ervaringen
 • Download Brochure

Voor wie is het?

Voor professionals en managers die op zoek zijn naar een nieuwe baan.

Wat kost het ?

Dit is een maatwerktraject. Je ontvangt een persoonlijke offerte na de intake.

Hoe lang duurt het?

Circa 6 maanden

Doelgerichte aanpak naar nieuw werk

Je coach begeleidt je individueel tijdens het gehele proces, met als doel het vinden van een passende nieuwe baan. Daarnaast neem je deel aan onze workshop Career Fit Stop (een middag).

 • We beginnen met een uitgebreide zelfanalyse.
 • Daarna analyseren we je loopbaan tot nu toe. Je ervaring, competenties en ambities worden in kaart gebracht.
 • Dit resulteert in enkele loopbaanscenario’s die worden getoetst op haalbaarheid. Voor het meest realistische scenario bepalen we de beste strategie om deze te bereiken.
 • Je wordt optimaal voorbereid om de arbeidsmarkt te benaderen en we steunen, begeleiden en trainen je tijdens het solliciteren.

De Career Switch van Machiel Middelburg

Programma

1. Kennismaking

Vaak gaat de eerste kennismaking telefonisch. Daarin vraagt een van de coaches al wat meer over je situatie. Samen beslissen jullie of er een face-to-face kennismaking zal plaatsvinden en zo ja met welke coach. In dit gesprek bespreek je met de coach onder andere de reden voor deze loopbaanverandering, hoe je dit ervaart en welke afspraken er met je (voormalig) werkgever zijn gemaakt. Ook bespreken we je verwachtingen van het Career Switch programma en je wensen voor begeleiding. Daarna stellen we samen je persoonlijke begeleidingsplan op.

2. Persoonlijke blauwdruk

We beginnen het Career Switchtraject met het vergroten van je zelfinzicht. We bespreken en analyseren je levensverhaal, je successen en je valkuilen tot nu toe, de feedback van je omgeving, je ambities en verwachtingen. Daarbij maak je verschillende testen om inzicht te krijgen in je persoonskenmerken en persoonlijke voorkeuren, drijfveren, loopbaanwaarden en motivatie. Tijdens de gesprekken komt je persoonlijke blauwdruk, dat inzicht geeft in wie je bent, tot stand.

3. Loopbaananalyse

We analyseren je loopbaan tot nu toe. Waar sta je nu? Waar krijg je energie van? Je werkervaring, opleiding en competenties worden geïnventariseerd en de vertaalslag gemaakt naar een aantrekkelijk Curriculum Vitae. Je blauwdruk en CV zijn het startpunt voor het opstellen van je loopbaanprofiel. Hierin zijn de uitgangspunten, voorwaarden en wensen voor je toekomstige functie vastgelegd.

Hierna maak je loopbaanscenario’s, die een helder beeld geven van de bij jou passende functiegebieden, functieniveau, branche, type bedrijf en cultuur.

4. Reality check en keuzes

De loopbaanscenario’s worden aan je persoonlijke situatie en de realiteit getoetst. Je maakt uitdagende maar haalbare keuzes. Samen met je coach zet je de koers uit waarbij hij/zij je ondersteunt om je doelen te bereiken. Het is nu zaak om gefocust je volgende stap te realiseren.

5. Arbeidsmarktbenadering

Kies je voor het eigen ondernemerschap of voor een baan bij een organisatie? Op dit punt aangekomen splitst het programma zich in de voorbereiding op het solliciteren of op het starten van de eigen onderneming.

Voor wie een nieuwe baan zoekt

Een succesvolle arbeidsmarktbenadering wordt gevormd door een goede voorbereiding. We helpen je met het schrijven van een overtuigende pitch, het optimaliseren van je CV en je LinkedIn profiel, bereiden sollicitatiegesprekken voor en oefenen deze.
Je krijgt toegang tot ons vacature zoeksysteem waarin alle openbare vacatures van Nederland staan.

Voor wie een eigen onderneming wil starten

Succesvol ondernemen vraagt om planning en een gedegen voorbereiding. We analyseren en bespreken de gevolgen van een eigen onderneming voor je persoonlijke situatie zodat je een realistisch beeld hebt. We vertalen je idee naar een missie en visie. Tijdens het maken van je ondernemingsplan zal de Elffers coach als sparring partner en adviseur optreden. In deze fase werken we nauw samen om het ondernemingsplan compleet te maken en te toetsen op haalbaarheid. Heb je de stap eenmaal genomen dan staan we je de eerste drie maanden actief bij met raad en daad.

Wat is het verschil met de Career Check?

De Career Check is een korter programma dan de Career Switch. De arbeidsmarktbenadering komt bij de Career Check niet aan bod. Je kunt dan zelf de markt benaderen.

Kiezen jullie de coach voor mij?

Nee, die keuze gaat in overleg. Wij geloven dat de klik tussen jou en de coach de belangrijkste factor is voor een succesvol traject.

Zitten er verplichte onderdelen zoals groepssessies in het traject?

Nee, het grootste deel van het traject is de begeleiding individueel, maar je kunt deelnemen aan onze Career Fit Stop workshop.

Zoeken jullie een baan voor mij?

Het Career Switch traject is erop gericht om jou de keuze te laten maken voor een baan die bij jou past én om je optimaal voor te bereiden zodat je zelf de arbeidsmarkt kunt benaderen.

Ik heb interesse. Hoe nu verder?

Het beste kun je ons even bellen (085 876 89 00) of mailen. Wij nemen dan contact met je op om aanvullende vragen te stellen over je situatie en je wensen. Samen besluiten jullie om een vrijblijvend kennismakingsgesprek plannen met de coach.

Staat je vraag er niet bij?

Contact ons

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris vitae commodo leo. Duis bibendum tempus magna aliquet pretium. Cras at leo non lacus tempor sodales mattis at lectus.

De Career Switch van
Marloes Kursten

Maurice Sluis

Partner bij Aardoom & de Jong

Career Switch

'Om beslissingen te nemen heb ik Elffers in de arm genomen.'

Aanleiding voor de Career Switch was dat Maurice en zijn toenmalige werkgever uit elkaar waren gegroeid.

Lees meer

Na de Career Switch heb je:

 1. Een goed toekomstplan omdat je passende keuzes hebt gemaakt
 2. Een strategie om de arbeidsmarkt te benaderen
 3. Optimaal CV, LinkedIn-profiel, pitch, cover letter, netwerk skills
 4. Focus, energie en zelfvertrouwen
 5. Alle tools om succesvol te solliciteren
 6. De eerste stappen op de arbeidsmarkt gezet

Benieuwd hoe wij de drijfverentest van Intodrives inzetten tijdens de Career Switch?Lees het hier.

Interesse?

Vragen of meteen een vrijblijvende kennismaking inplannen?

Neem contact met ons op!

Contact

Wij gebruiken cookies om onze dienstverlening en website te verbeteren, ook van derde partijen. Door op accepteer te klikken gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.