Ik ben grote fan van Stephan Covey´s ´Zeven eigenschappen van effectief leiderschap´. Punt 7 -houdt de zaag scherp- gaat over de continue ontwikkeling van jezelf en het nemen van regie op je leven. Ook voor de ontwikkeling van je loopbaan biedt het een goed handvat.

Ik vind het dus een mooi punt om het nieuwe jaar mee te starten. Daarom bied ik je 5 vragen over de ontwikkeling van je loopbaan die je aan jezelf kunt stellen. Dus pak een kop koffie en ga er even voor zitten.

De 5 vragen

1. Wat ging er vorig jaar goed, waar ik mee door wil gaan?

2. Wat ga ik dit jaar anders doen?

3. Is de balans tussen mijn lichamelijke, geestelijke en sociaal-emotionele gesteldheid goed?

4. Welke ontwikkelingen dienen zich aan waar ik op in kan/wil spelen?

5. Waarin ga ik mij ontwikkelen?

De 5 antwoorden

De antwoorden zullen je focus en richting geven voor je loopbaanstappen in 2023.
Je kunt de snelheid van het vinden van de antwoorden niet afdwingen. Haast, beïnvloeding van buitenaf en druk zetten hebben geen effect. Het is net zoals de tijd die een cake in de oven nodig heeft om te rijzen. Dit proces is afhankelijk van de chemische reactie van de ingrediënten van de cake. Temperatuur verhogen helpt niet, er in prikken en vaker de ovenklep opendoen ook niet; het is een autonoom proces.

Heb je eenmaal de antwoorden gevonden, dan is het een kwestie van goed kijken naar de antwoorden. Zijn er kleine aanpassingen nodig of ben je toe aan grotere stappen? Weet je hoe je zaken anders wilt? En hoe je het wilt aanpakken? Heb je alle informatie over jezelf om de goede keuzes te maken?

Als loopbaancoach helpen we je graag om niet alleen een passend resultaat te vinden, maar ook te genieten van de reis zelf.

Kunnen we je helpen?

Wij bespreken graag je situatie en onze mogelijkheden. Indien je interesse hebt in nadere kennismaking, neem contact met ons op!

Contact

Deze programma's kunnen je helpen je plannen concreet te maken:

Groepsprogramma (live en online)

Career Boost

Creëer in 4 dagen een helder beeld van wat je wilt in je loopbaan. Onderzoek wie je bent, wat je kunt en je ambities in dit groepsprogramma. En maak je volgende stap concreet. Je krijgt begeleiding en inspiratie van de loopbaancoach en je mededeelnemers.
Individuele begeleiding (live of online)

Career Coaching

Je wil de volgende stap in je loopbaan bepalen en daarin goede keuzes wilt maken. Gedurende 8 gesprekken in 3 maanden begeleiden we jou bij de zelfanalyse en bij je denk- en beslisprocessen.

Individuele begeleiding (live of online)

Career Check

In een compact en gestructureerd loopbaanontwikkelings- traject van 6 gesprekken helpen we je met het bepalen van je volgende stap en een baan die bij je past.

Wij gebruiken cookies om onze dienstverlening en website te verbeteren, ook van derde partijen. Door op accepteer te klikken gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.