Als loopbaancoaches blijven we onszelf graag ontwikkelen. Zo heb ik mij eind juni 2022 gecertificeerd voor de Career Fitness Profiler, een nieuwe evidence-based vragenlijst voor loopbaanontwikkeling.

Benieuwd wat dit inhoudt en wat jij hiermee kunt? Ik vertel je er meer over in dit blog

Evidence-based en compleet

De Career Fitness Profiler is ontwikkeld en gevalideerd door de Universiteit Antwerpen. Het is een evidence-based vragenlijst om gesprekken over loopbaanontwikkeling, mobiliteit en stress/welzijn nog meer diepgang te geven.

De vragenlijst meet drie onderdelen, de loopbaanwaarden, de vaardigheid van het actief managen van je eigen carrière en je huidige energieniveau.

Het geeft een zeer compleet beeld van waar je vandaag staat in jouw loopbaan, welke valkuilen zich kunnen voordoen en welke ontwikkelingsstappen je kunt nemen om loopbaansucces, inzetbaarheid en welzijn te behouden.

Ik zie het als een loopbaan-APK, het geeft aan waar je nu staat en biedt heel veel handvatten om volgende stappen te bepalen.

Loopbaanattitudes

De loopbaanwaarden die gemeten worden, passen bij de ontwikkelingen in de huidige tijd en het meten van je energieniveau geeft een mooi beeld van hoe je je op dit moment voelt. Voor mij was vooral het tweede deel, over de loopbaanattitudes (of vaardigheden) een interessante aanvulling op mijn kennis. In hoeverre ben je in staat om je eigen loopbaan te managen? Dit instrument meet hoe vaardig je hierin bent en (het goede nieuws!) wij, als loopbaancoaches, kunnen je vervolgens helpen deze vaardigheden te ontwikkelen.

Doelgerichtheid

Er worden 4 attitudes gemeten, waarvan de eerste gaat over doelgerichtheid. Weet je wat je wilt? Alleen dan kun je je doelen bepalen. De meeste mensen die bij ons komen vinden dit lastig en in onze loopbaantrajecten kunnen wij jou hier goed bij helpen.

Blijven leren

Om de regie over je loopbaan te nemen is het belangrijk dat je, naast weten wat je zelf wilt, ook weet wat de buitenwereld nodig heeft. Welke ontwikkelingen zijn in jouw vakgebied gaande, hoe kun jij hierin mee gaan, hoe blijf je bij? In hoeverre ben jij aangesloten bij de zich razendsnel ontwikkelende wereld? Blijf leren!

Jouw verhaal

De derde attitude gaat over je vermogen om dat wat je wilt ook daadwerkelijk te krijgen, dit gaat over je verhaal, je pitch: weten anderen wie je bent, wat je kunt en wat je wilt?

Mobiliteit

De vierde attitude gaat over mobiliteit. Durf jij uit je comfort-zone te stappen? Zet jij de stap naar ‘buiten’? Of naar een andere afdeling, een andere stad. Deze vaardigheid gaat letterlijk over bewegen.

Benieuwd naar jouw loopbaan-APK?

Ben je benieuwd naar jouw loopbaan-APK? Op basis van de vragenlijst en een gesprek van 1,5 uur heb je een beeld van waar je nu staat en welke stappen je kunt zetten. Kijk hier of neem contact op voor meer info.

Contact

Wij gebruiken cookies om onze dienstverlening en website te verbeteren, ook van derde partijen. Door op accepteer te klikken gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.