“Ik gun jou dat je zelf controle pakt over je loopbaankeuzes, zodat het je minder overkomt.” Deze zin komt van mijn collega uit de 360 graden feedback; één van de beste Career Boost opdrachten. Dit heeft me erg aan het denken én aan het handelen gezet.” Dit vertelt Miriam Veenstra, commercieel assistent private banking, regio Zwolle. Zij besloot na 14 jaar ABN AMRO om onder een speciale regeling de stap naar buiten te wagen.

“Deze zin van mijn collega omschrijft precies hoe ik me voelde toen ik besloot deel te nemen aan de Career Boost. ABN AMRO is echt een geweldige werkgever die je alle mogelijkheden biedt om jezelf te ontwikkelen. Maar het gevaar is dat je je laat meenemen door zo’n groot bedrijf en zo van de ene functie in de andere rolt, zonder er goed bij na te denken of het iets is wat je zelf wel echt wilt. Dus toen ik merkte dat ik mijn huidige baan vanuit de cruise control deed, vond ik het tijd om naar mezelf te kijken. Dat had ik al heel lang niet gedaan. Ik wilde achter mijn energiebronnen komen en mogelijke richtingen bepalen voor mijn volgende stap. Ook voelde ik me onzeker over waar ik goed in ben. Ik heb lang rondgelopen met de vraag ‘Wie zit er nou op mij te wachten?’. Ik dacht dat het werk dat ik deed, ondersteuning van de commerciële accountmanagers, echt door iedereen gedaan kan worden. Daarom heb me aangemeld voor de Career Boost.”

"Ik heb lang rondgelopen met de vraag ‘Wie zit er nou op mij te wachten?"

De groep was spannend

“De eerste kennismaking met je groepsgenoten vond ik best spannend. Wie kom je tegen, waar zitten zij mee, hoeveel laat je zien van jezelf, vooral op het persoonlijke vlak?” Dat waren vragen die ik van te voren wel had. Maar het was ongelofelijk leuk en fijn. Iedereen was heel open en de trainers wisten een goede sfeer neer te zetten. Ik heb veel nuttige feedback en inzichten van mijn medegroepsgenoten gekregen. Zo voel ik mij heel ongemakkelijk als ik voor een groep iets moet vertellen, en dat doe je nogal eens tijdens de Career Boost. Dan stond ik daar met knikkende knieën. Maar ik kreeg als feedback juist dat ik zo makkelijk praat en zo leuk kan presenteren. Kennelijk zien zij iets anders dan hoe ik het voel! Dat heeft me meer vertrouwen gegeven.”

“al weet je heel veel over jezelf, je herontdekt wie je nou eigenlijk bent en wat je zelf wilt”

Gedeeltelijke Career Switch

“Eén van de doelstellingen van de Career Boost was het achterhalen van waar ik nou mijn energie uit haal. Door alle opdrachten heb ik dat concreet kunnen maken. Het is vooral aan iets bouwen, mensen met elkaar in verbinding brengen en werken met jongeren. Al sinds mijn 18e komt af en toe het idee om iets te gaan doen in het onderwijs naar boven. Na de Career Boost heb ik me aangemeld bij Hogeschool Windesheim voor een cursus om te proeven aan alle facetten van het onderwijs. Dat voelde heel erg goed en ik voelde me erg thuis bij die organisatie. Dus toen ik op hun vacaturesite een functie voor managementassistent tegenkwam, heb ik gesolliciteerd. Al tijdens het gesprek kreeg ik het gevoel dat ik al die jaren bij de bank wel degelijk veel toegevoegde waarde had. Op alle vragen had ik een goed antwoord, sterker nog, ik had meteen al ideeën om hun studenten te koppelen aan de ondernemers voor wie ik bij de bank werk. Windesheim wilde graag met me verder maar ik vond het te onzeker om meteen mijn vaste baan op te geven. Na overleg met mijn manager hebben we besloten dat ik voor 50% mijn huidige baan bij ABN AMRO blijf doen en voor 50% mijn nieuwe functie. Als dat helemaal goed gaat, stap ik volledig over. Wie had dat nou gedacht dat het zo snel zou gaan!”

Doe het ook

“De Career Boost heeft gezorgd dat ik goed naar mezelf ben gaan kijken, wie ben ik nou eigenlijk? Mijn MBTI-profiel lees ik regelmatig terug en dat is een feest van herkenning. Het is fijn om even uit de automatische piloot te stappen en bewust te zijn van wie je bent en wat je kunt.

Ik raad iedereen aan de Career Boost te gaan doen, want al weet je heel veel over jezelf, je herontdekt wie je nou eigenlijk bent en wat je zelf wilt, in plaats van dat je weer ergens in inrolt.”

Nieuwsgierig naar de Career Boost of een ander geschikt coaching programma?

Wij bespreken graag uw situatie en onze mogelijkheden. Indien u interesse heeft in nadere kennismaking, neem contact met ons op!

Contact

Andere interessante programma’s voor u:

Online begeleiding

Online Career Boost

Creëer in 4 dagen in een virtual classroom een helder beeld van wat je wilt in een volgende baan. Onderzoek wie je bent, wat je kunt en wat je ambities zijn. En maak je volgende stap concreet. Je krijgt begeleiding en inspiratie van de loopbaancoach en je mededeelnemers.

Individuele begeleiding

Career Check

6 sessies

In een gestructureerd loopbaanontwikkelings- traject definieer je je loopbaanplan. Ontdek wie je bent, wat je kunt en wat je wil.

Individuele begeleiding

Career Check Executive

8 sessies

Executive ontwikkeling gericht op complexe loopbaanvragen en persoonlijke groei voor (hoger) management en professionals die een volgende stap in hun carrière willen maken.

Wij gebruiken cookies om onze dienstverlening en website te verbeteren, ook van derde partijen. Door op accepteer te klikken gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.