“De inkt van mijn contract op de eventafdeling bij ING grootzakelijk was nog niet droog of Lehman Brothers viel om. Spannend natuurlijk, en een onverwachts gevolg daarvan was dat events veel inhoudelijker en belangrijker werden, omdat het in de B2B om persoonlijke relaties draait. Bij ING heb ik geleerd wat events kunnen bijdragen aan de organisatiedoelstellingen. Daar is het zaadje geplant om voor mezelf te beginnen.” Dit vertelt Maayke Könemann over de weg naar de start van haar eigen onderneming in strategische event advies.

Mijn carrièrepunten

“Tijdens mijn opleiding aan de Hotelschool Maastricht heb ik tijdens mijn stage hele mooie evenementen georganiseerd in het buitenland. Na mijn studie heb ik eerst commerciële functies gehad als intercedent en als verkoper van beurzen. Banen waar ik veel heb geleerd, maar ik miste uiteindelijk toch de inhoud en dynamiek van de events.

Dus toen de kans zich voordeed, ben ik gaan werken voor ING, een grote corporate waar ik erg tegenop keek. Ik heb daar echt een geweldige tijd gehad.

Tijdens een grote reorganisatie heb ik aangegeven dat ik naar de sponsorafdeling wilde; de meest gewilde afdeling van ING! Dat lukte en in mijn takenpakket zat onder andere de hospitality rondom voetbalsponsoring, wat natuurlijk helemaal te gek was. Het is zo leuk van ING dat je zoveel kansen krijgt en kanten op kunt. Dit is ook de reden dat ik er elf jaar heb gezeten.”

"Ik had de Career Boost nodig om uit te vinden of ik wel echt een eigen bedrijf wilde en wat mijn kwaliteiten dan zijn."

Het zaadje

“Op sponsorafdeling werkte ik samen met Marike Dragt en zij werd gevraagd een analyse te maken van de relatie- en eventmarketing in alle 42 landen waar ING actief is. De vraag was waar wordt het budget aan besteed, aan wie en waarom?

Daaruit bleek dat de executie van de events prima was, maar dat er onvoldoende aansluiting met de organisatiedoelstellingen was. Het ontbrak aan coördinatie over welke doelgroepen we aanspraken met welke boodschap. Zo kwam ik in het team terecht dat ervoor moest zorgen dat er meer lijn kwam in doelgroepen en boodschappen. We gingen ook data gedreven werken. Hierdoor ontstonden hele andere gesprekken met onze interne opdrachtgevers, veel meer over de strategie dan over bijvoorbeeld het eten tijdens de events.

In die tijd spraken Marike en ik er wel eens over dat we hier misschien een business van konden maken. Dat was ook de reden dat ik de Career Boost ben gaan doen.”

“In mijn huidige baan komen alle punten van mijn carrière samen.”

Groepsdynamiek

“Ik had de Career Boost nodig om uit te vinden of ik wel echt een eigen bedrijf wilde en wat mijn kwaliteiten dan zijn. Thuis was het heel druk geworden met 3 kleine kinderen. De Career Boost betekende dat ik 4 heerlijke dagen voor mezelf had om na te denken over wat ik nou precies wilde.

Dat de Career Boost een groepsprogramma is, zie ik alleen maar als voordeel. Een groep geeft zoveel meer energie dan dat je dit in je eentje zit te uit te zoeken. Bovendien brengt de groep reflectie want je mededeelnemers kijken toch met andere ogen naar je. En je leert van andermans cases en dilemma’s.

Het zaadje voor mijn eigen bedrijf was voor de Career Boost al geplant, maar ontkiemde tijdens de 4 dagen.”

Mijn baan opzeggen

“Ik vond het doodeng om mijn vaste baan op te zeggen en alle zekerheden op te geven. Daarom ben ik in gesprek gegaan met mijn manager om te bekijken hoe ik naast het starten van het bedrijf toch wat vastigheid kon houden. We bespraken dat ik mijn ouderschapsverlof zou opnemen. Maar na 8 maanden merkte ik dat ik vol voor het eigen bedrijf wilde gaan en heb ik uiteindelijk alsnog mijn baan opgezegd. En het mooiste was, dat op mijn laatste werkdag bij ING onze 2e opdrachtgever belde!

Een tip die ik mezelf vanaf nu dan ook geef is: volg je hart en ga! Liever spijt van de dingen die ik heb gedaan dan van de dingen die ik niet heb gedaan. Ondanks dat dat een cliché is.

Natuurlijk klinkt dit makkelijker dan het is en ook ik heb honderd slapeloze nachten gehad. Maar de vrijheid, de verantwoordelijkheid en ook de resultaten vind ik allemaal mooi.

Ik ben erg happy nu.”

Nieuwsgierig naar de Career Boost of een ander geschikt coaching programma?

Wij bespreken graag uw situatie en onze mogelijkheden. Indien u interesse heeft in nadere kennismaking, neem contact met ons op!

Contact

Voor u andere interessante coaching programma’s

Individuele begeleiding

Career Check

6 sessies

In een gestructureerd loopbaanontwikkelings- traject definieer je je loopbaanplan. Ontdek wie je bent, wat je kunt en wat je wil.

Voor organisaties - individuele begeleiding

Career Check Executive

8 sessies

Je medewerker heeft al een tijdje een gevoel van onbehagen over zijn of haar baan en wil daar nu mee aan de slag. Je zoekt een loopbaancoach die hem of haar helpt en uitdaagt om gestructureerd tot concrete keuzes te komen.

Wij gebruiken cookies om onze dienstverlening en website te verbeteren, ook van derde partijen. Door op accepteer te klikken gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.