Life changing events

Net als een scheiding, baanverlies, verhuizing of gezinsuitbreiding, is de diagnose kanker een life changing event.

Een life changing event heeft een grote impact op je leven en op je ontwikkeling als persoon. Je wordt je bewuster van datgene wat voor jou echt belangrijk is. Je prioriteiten kunnen veranderen. Je merkt dat je niet meer de persoon bent die je voorheen was. Dit heeft ook invloed op je werk.

Veel mensen komen vroeg of laat op een punt, ook na een succesvolle terugkeer, dat hun werk ze minder voldoening geeft; je wilt iets doen met de ervaringen van je ziekteproces, een stap zetten, maar je weet niet goed welke…

Samen met Amsterdam UMC Medische Psychologie, Integraal Kankercentrum Nederland (IKNL) en Care in Company hebben we in het voorjaar van 2022 twee pilotgroepen Terra 'Herijking leven en loopbaan met en na kanker' uitgevoerd. Lees hier meer over de resultaten.

Career Boost na kanker

Career Boost na kanker is een groepsprogramma dat helpt bij het maken van keuzes voor je carrière. Gelijkgestemdheid binnen een groep is belangrijk; dat geldt onder andere voor opleidings- en werkniveau, maar zeker ook voor gedeelde ervaringen, zoals kanker. Aangezien de impact van kanker op loopbaanontwikkeling groot is, en het delen daarvan met ‘ ervaringsgenoten’ verhelderend kan zijn, hebben Elffers en Care in Company een speciale Career Boost-reeks voor (ex) kankerpatiënten ontwikkeld. In 5 online sessies van een halve dag leer je jezelf en je behoeften t.a.v. werk en leven beter kennen. en onderzoek je wat je ambities en wensen voor je toekomst zijn. Dit inzicht koppel je aan je ervaring, talenten en competenties.

Zo vormt zich jouw toekomstplan en kun je weloverwogen je volgende stap realiseren.

“Ik weet na deze Career Boost waar ik echt goed in ben. Maar beter nog: waar ik energie van krijg.”

Samen met Care in Company

Waar Elffers handvatten biedt om je te helpen bij het regie nemen over je loopbaan, kan Care in Company je helpen bij vragen over kanker op de werkvloer (in relatie tot je baas, je collega’s, wet &regelgeving, bedrijfsarts etc.).

Sinds 2005 is Care in Company gespecialiseerd in het begeleiden van organisaties en medewerkers op het gebied van werk en kanker. Kanker is een life event met enorme impact; een gebeurtenis die een groot risico op langdurig verzuim met zich mee kan brengen. Care in Company staat klaar voor organisaties wanneer kanker een medewerker treft en de werkgever advies zoekt en bijgestaan wil worden in de begeleiding van de zieke medewerker of een medewerker met een ernstig ziek gezinslid. Ook collega’s kunnen terugvallen op ondersteuning vanuit Care in Company. We helpen bij praktische vragen rondom het ziekteproces. Alles met als doel om onnodig verzuim tot een minimum te beperken, doordat de werkgever maatwerk begeleiding kan bieden en de medewerker, waar mogelijk, werk als onderdeel van herstel kan inzetten. Naast het geven van advies organiseert Care in Company regelmatig workshops en trainingen over verschillende aspecten van verzuimmanagement. Voor het inrichten van goed werkgeverschap bij kanker heeft Care in Company het programma ‘caring company’ ontwikkeld; dit programma helpt organisaties om het eigen verzuimmanagement bij kanker (en andere life events) beheersbaar te maken. Meer informatie: www.careincompany.nl

Inhoud van de 'Career Boost na kanker'

In 5 online classroom-sessies van een halve dag leer je jezelf goed kennen en onderzoek je wat je ambities zijn. Dit inzicht koppel je aan je werk- en levenservaring, talenten en competenties.

Zo vormt zich jouw toekomstplan en kun je weloverwogen je volgende stap realiseren.

Programma

Je neemt gedurende 2,5 maand in 5 sessies van een halve dag de tijd en rust om stil te staan bij je loopbaan en om je volgende stappen concreet vorm te geven. Tijdens de sessies worden plenaire groepsgesprekken afgewisseld met gesprekken in tweetallen. Tussen de sessies in maak je opdrachten. Dit zorgt voor verdieping en nieuwe inzichten die beklijven .

Hierdoor ontstaat een beeld van jouw wensen voor de toekomst.

Het programma duurt per sessie 4 uur.


Sessie 1 | Introductie & kennismaken

Vanuit je huidige situatie bepaal je je doelen voor het programma. Je focust op je kwaliteiten en je energiebronnen.

Sessie 2 | waarden & voorkeuren

Je verdiept je in je waarden. Ook bespreek je de betekenis van je MBTI-profiel voor je werkvoorkeuren.

Sessie 3 | terugkijken & kwaliteiten

Terugkijkend naar je verleden krijg je meer input over jezelf en ontdek je patronen in je leven.Je bespreekt wat de 360° feedback je oplevert.

Sessie 4 | toekomst

Je krijgt meer inzicht in jezelf en koppelt dit nu aan je werkervaring en competenties. Je denkt na over je ideale toekomst.

Sessie 5 | blauwdruk & pitch

Alles begint op zijn plek te vallen; je persoonlijke blauwdruk vult zich: hét overzicht waarop alle elementen samenkomen. In de groep oefen je je verhaal met daarin wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Daarnaast maak je een actieplan om je doelstellingen voor de komende tijd te bereiken.

Meer informatie?

Meer informatie over data en kosten? Neem contact met ons op!

Contact

Wij gebruiken cookies om onze dienstverlening en website te verbeteren, ook van derde partijen. Door op accepteer te klikken gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.