In een wereld waar kanker steeds vaker een chronische aandoening wordt, stijgt de noodzaak om de werkomgeving aan te passen aan de specifieke behoeften van mensen die leven met deze ziekte. Bij Elffers Career Management erkennen we de cruciale rol van werk in iemands leven, vooral in uitdagende tijden. We zijn dan ook heel trots op de resultaten van het recente TERRA-onderzoek, die onlangs in een wetenschappelijk artikel zijn gepubliceerd. Onze samenwerking met het IKNL (Integraal Kankercentrum Nederland) en Care in Company smaakt naar meer.

“Er is hier de ruimte om gezien te worden.”

Achtergrond van het onderzoek

Het leven met kanker brengt veel uitdagingen met zich mee, waaronder de impact op het werkvermogen. Voor mensen met zeldzame of gevorderde kanker zijn deze uitdagingen vaak nog groter. Het TERRA-onderzoek is opgezet met het doel deze specifieke groep beter te ondersteunen. De focus lag op het verbeteren van hun werkvermogen en het bieden van op maat gemaakte begeleiding, rekening houdend met de individuele behoeften en uitdagingen van de deelnemers.


Aanpak

Het TERRA-programma bestond uit vijf online groepssessies. Deze sessies boden de deelnemers een platform om samen te komen, ervaringen te delen en te werken aan hun persoonlijke en professionele doelen.

"Onze deelname aan het TERRA-project was een kans om echt iets te betekenen voor mensen met kanker en tegelijkertijd de effectiviteit van ons Career Boost-programma wetenschappelijk te onderzoeken," zegt Eline Toet, directeur bij Elffers. "Het raakte mij om te zien hoe deelnemers steun vonden bij elkaar. Hun verhalen benadrukken het belang van dit project."


Resultaten en Reflecties

De resultaten van het TERRA-onderzoek toonden aan dat hoewel veranderingen in werkvermogen varieerden, het algemene welzijn van de deelnemers verbeterde. Dit onderstreept het belang van ondersteuning op maat in de complexe reis van werk en welzijn voor kankerpatiënten.


Conclusie en Toekomstperspectief

Dit onderzoek markeert een belangrijke stap in het begrijpen van de specifieke behoeften van kankerpatiënten in de werkomgeving. Het benadrukt de noodzaak van voortdurende innovatie en samenwerking tussen verschillende disciplines om effectieve ondersteuningsprogramma's te creëren. Bij Elffers Career Management blijven we toegewijd aan het ontwikkelen van dergelijke innovatieve oplossingen en het ondersteunen van mensen in alle fasen van hun carrière, vooral in uitdagende tijden.

Wetenschappelijk artikel

Het artikel n.a.v. het onderzoek ‘Outcomes and Feasibility of an Occupational Care Programme (TERRA) to Support Work Ability of Rare and Advanced Cancer Patients’ is onlangs gepubliceerd.

De auteurs zijn Floortje L. Hosman; Sascha C.A. Rozemeijer; Amber D. Zegers; Annemarie Becker-Commissaris; Heinz-Josef Klümpen; Maurice J.D.L. van der Vorst; Linda Brom; Saskia F.A. Duijts.

Hier kun je het hele artikel lezen.

Hier kun je eerdere rapportages van het onderzoek lezen.

“Onze deelname aan het TERRA-project was een kans om echt iets te betekenen voor mensen met kanker en tegelijkertijd de effectiviteit van ons Career Boost-programma wetenschappelijk te onderzoeken.”

Wij gebruiken cookies om onze dienstverlening en website te verbeteren, ook van derde partijen. Door op accepteer te klikken gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.