Wat doet thuiswerken met jou? We merken dat deze periode van gedwongen afstand ons op een andere manier naar ons leven en loopbaan laat kijken. Met positieve gedachten maar ook regelmatig met twijfels en zorgen over de toekomst. Een serie over de zorgen die mensen met ons delen.

In het nieuws is veel informatie over de slechte economische vooruitzichten. Natuurlijk levert dat vragen op over het werk na de crisis. Wat zullen de gevolgen voor mijn bedrijf en mijn loopbaan zijn? Heb ik straks nog een baan? Kan ik ander werk vinden? Is wat ik doe relevant genoeg? Vragen over duurzame inzetbaarheid die nu zeer actueel zijn.

Let goed op dat je jezelf niet verliest in het volgen van de eindeloze stroom nieuws over het corona-virus en alle gevolgen voor de economie. Behalve dat je je aan de voorschriften van de overheid hebt te houden, heb je weinig invloed op het beheersen van de crisis, dus kun je je energie beter richten op zaken waar je wél invloed op hebt.

Gebruik deze tijd bijvoorbeeld om op een rij te zetten wat jouw sterke kanten zijn, waar jouw talenten liggen. Reserveer hier tijd voor, maak een belafspraak met een collega of vriend om hierover te sparren. Maak je CV en je LinkedIn-profiel up to date, en denk na over je pitch. Dit is ook een goede tijd om contact met je netwerk te houden. Zodat je, mocht het nodig zijn, klaar bent om jezelf te presenteren op de arbeidsmarkt.

Dagelijks zit één van onze coaches klaar voor een coachgesprek met mensen die moeite hebben met de huidige omstandigheden. Natuurlijk doen we dat in deze tijd online; na twee maanden lockdown is iedereen gewend aan face-to-face contact via het beeldscherm en onze ervaring is dat het zich prima leent voor individuele coaching.

Online begeleiding

Virtual-Career Check

In een compact en gestructureerd loopbaanontwikkelings- traject van 6 gesprekken helpen we je met het bepalen van je volgende stap en een baan die bij je past.


Wij gebruiken cookies om onze dienstverlening en website te verbeteren, ook van derde partijen. Door op accepteer te klikken gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.