Ben je toe aan een nieuwe uitdaging in je werk? In deze tijd waarin de banen voor het oprapen lijken te liggen, kan het een goed moment zijn om een nieuwe uitdaging in je werk te vinden. We geven je een aantal tips om rekening mee te houden in de zoektocht naar een nieuwe uitdaging.

Neem de tijd

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging in je werk, neem dan vooral de tijd om uit te zoeken wat je belangrijk vindt en wat een eventuele nieuwe werkgever je nu precies aanbiedt.

De banenmarkt is al voorzichtig weer aan het veranderen. Er zijn zelfs bedrijven met een vacaturestop. Bedrijven die de afgelopen maanden heel veel nieuwe medewerkers, bijvoorbeeld in junior functies, hebben aangenomen houden nu even de pas op de plaats.

Laat je daardoor niet opjagen, neem de tijd om je goed te oriƫnteren en een goede indruk te vormen alvorens je echt gaat solliciteren. Informeer tijdens je sollicitatie ook wat er allemaal veranderd is binnen het bedrijf de afgelopen 6 maanden. Zijn er bijvoorbeeld veel nieuwe mensen bijgekomen? Of juist weggegaan? Als de doorloop hoog is, is er misschien iets aan de hand.

Je kunt jezelf beter de tijd gunnen, dan te snel ergens voor gaan en later beseffen dat dit toch niet de nieuwe uitdaging is waar je naar op zoek was.

Kijk naar de secundaire arbeidsvoorwaarden

Veel bedrijven hebben tegenwoordig allerlei voordelige secundaire arbeidsvoorwaarden om nieuwe medewerkers aan te trekken. Denk bijvoorbeeld aan een fietsplan, energievergoeding bij thuiswerken of een opleidingsbudget.

Laat je hierdoor echter niet te veel verblinden. Sommige secundaire arbeidsvoorwaarden lijken misschien mooier dan ze daadwerkelijk zijn. Bijvoorbeeld bij een fietsplan. Reken uit wat echt het voordeel hiervan is. En wat wordt er bijvoorbeeld verrekend als je binnen een jaar weer vertrekt?

Thuiswerken is tegenwoordig een belangrijk thema, mits het natuurlijk om een baan gaat waarbij thuisgewerkt kan worden. Informeer goed wat de afspraken zijn over thuiswerken. Ben je hier helemaal vrij in of wordt er een verplichte kantoorwerkdag ingesteld? Denk ook na over wat je hierin prettig vindt.

Vergeet je pensioen niet

Ook al lijkt het nog ver weg: kijk ook naar je pensioen. Welke pensioen-voorwaarden heeft de nieuwe werkgever? Maar ook: kun je je opgebouwde pensioen meenemen? Het is verstandig om hier advies over in te winnen bij een wisseling van werkgever. Voorkom dat je later verschillende pensioenpotjes hebt bij verschillende instanties.

Wees niet te overhaast

Naast deze overwegingen is het natuurlijk het allerbelangrijkst of een nieuwe baan echt goed bij je past. Krijg je hier energie van? Sluit het aan op je drijfveren? Zijn er doorgroeimogelijkheden?

Denk hier goed over na, voordat je de stap maakt naar een nieuwe uitdaging in je werk.


Met jouw loopbaan aan de slag?

Weet je niet goed wat jouw drijfveren zijn en waar je energie van krijgt? Als loopbaancoaches helpen we je daar graag bij. Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact

Wij gebruiken cookies om onze dienstverlening en website te verbeteren, ook van derde partijen. Door op accepteer te klikken gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.