De kans is groot dat je zijn naam het afgelopen jaar in Elffers verband bent tegengekomen, Raymond Sietaram. De samenwerking in 2023 heeft er in geresulteerd dat Raymond sinds 1 januari van dit jaar mede eigenaar is van Elffers. Een goed moment voor een nadere kennismaking.

Van advies naar leidinggeven

"Ik ben mijn loopbaan begonnen bij ING. Dit was een avontuur waarin ik continu groeide, van adviserende functies naar uiteindelijk de verantwoordelijkheid voor Learning & Development en Mobility. In 2017, toen ik een interim leiderschapsrol op me nam, bereikte ik een kruispunt: doorgaan als expert of mijn leiderschapskwaliteiten verder ontwikkelen.

Om een weloverwogen keuze te maken, schreef ik me in voor de Career Boost van Elffers. De blauwdruk die ik daar maakte, bood me inzichten waardoor ik mijn toekomstige pad helder voor ogen kreeg. Aangespoord door mijn toenmalige manager, ben ik mij als leidinggevende gaan ontwikkelen. Vooral het ontwikkelen van mijn teams en mijn teamleden, gaf me veel energie. Ik heb de careerboost en de bijbehorende blauwdruk vaak ingezet om de teams te helpen bij hun ontwikkeling. Door samen kwaliteiten en talenten te ontdekken en deze te delen creëerde ik sterke, zelfsturende teams."

Een nieuwe stap

"Als hoofd Learning & Development was ik ook indirect verantwoordelijk voor de ontwikkeling van alle ING-ers. Het was mijn taak om een strategie te maken, zodat de ontwikkeldoelstelling behaald konden worden. Mijn kracht was het meekrijgen van de stakeholders in de organisatie. Maar in 2022, na 23 jaar ING, was het tijd voor mij om de stap naar buiten te zetten. Ik had voldoende geleerd en wilde zelf gaan ondernemen. Tijdens deze zoektocht kwam Elffers weer op mijn pad, en toen is het balletje gaan rollen.

Nu terugkijkend, was dat een natuurlijke stap. Anderen helpen bij hun ontwikkeling, dat stond in 2017 in mijn blauwdruk, en daarin hebben Elffers en ik elkaar gevonden. Nu draag ik, sinds begin 2023, bij aan onze missie ‘duurzame loopbanen voor iedereen."

Duurzame partnerships opbouwen

Binnen Elffers is Raymond verantwoordelijk voor Business Development. “Het is het mijn taak om sterke, duurzame partnerships met onze klanten op te bouwen. Ik stem ons aanbod af op de specifieke behoeften van onze partners, met het doel hun organisatiecultuur te verrijken en te transformeren. Samenwerken met Elffers betekent het versterken van een omgeving waar talent gedijt en waar duurzame loopbanen standaard zijn. Dit vraagt om een grondig onderzoek naar behoeften en ook continu op de hoogte te zijn van wat er in de snel veranderende wereld gebeurt, om ons aanbod zo goed mogelijk hierop aan te laten sluiten. Nieuwsgierigheid is een belangrijke drijfveer voor mij, dus dat gaat vanzelf!"

Duurzame loopbanen voor iedereen

"Onze visie 'Duurzame loopbanen voor iedereen' is leidend. Ik geloof erin dat wanneer je werk doet dat aansluit bij je talenten en kwaliteiten, in een omgeving die dat stimuleert, je voldoening en energie haalt uit je baan en daarmee dus een duurzame loopbaan creëert. Bij Elffers streven we ernaar om voorlopers te zijn in het vormgeven van duurzame loopbaanontwikkeling.

Wij zien onszelf als een essentiële partner voor organisaties die het menselijk potentieel willen benutten. We willen werkomgevingen creëren waar iedereen kan groeien en zich persoonlijk kan ontwikkelen. Als mede-eigenaar is het mijn verantwoordelijkheid om deze visie te integreren in al onze diensten."

Aanpak als coach

Elffers richt zich op career management, en helpt niet alleen organisaties maar ook individuele cliënten met loopbaanvragen.

"Hoewel ik me vooral richt op organisatieontwikkeling en het smeden van partnerships, coach ik ook. Cliënten die ik coach kunnen rekenen op een doelgerichte en persoonlijke benadering. Mijn stijl is consultatief en inspirerend. Ik ondersteun mensen die hun persoonlijk leiderschapspotentieel willen realiseren, zowel individueel als binnen teamverband. Mijn aanpak combineert inzicht in persoonlijke groei met aandacht voor de dynamiek binnen organisaties."

Dromen voor de toekomst

In de Elffers blauwdruk krijgen deelnemers ruimte om met hun droom aan de slag te gaan.

"Mijn droom is om in de toekomst een deel van het jaar op Curaçao te verblijven. Vaak hebben mensen het over een work – life balance. Dat komt bij mij over alsof het twee levens in twee werelden zijn. Ik geloof erin dat we 1 leven hebben en daarbinnen hebben we dingen te doen. Maar wel vanuit dezelfde drijfveren en overtuigingen. Waarom dan Curaçao?

Op de één of andere manier valt alles op zijn plek zodra we landen op Curaçao. Het gaat niet alleen om de pracht van het eiland en het perfecte klimaat, maar vooral om de kwaliteit van leven. Hier geniet ik het meest van de eenvoud van het bestaan. Zonder dat ik er moeite voor moet doen. Na een dag werken richting het strand, met een koelbox, een glas wijn en een kleine barbecue, samen met dierbaren, dat is onbetaalbaar."

Wij gebruiken cookies om onze dienstverlening en website te verbeteren, ook van derde partijen. Door op accepteer te klikken gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.