Niek Wiltjer, kennismanager Beleggen

Niek Wiltjer had eigenlijk niets te klagen over zijn werk als accountmanager bij een grote bank. Toch voelde hij het knagen. “Ik wilde een volgende stap maken, maar had geen idee wat.” Tijdens de Career Boost ontdekte hij wat deze volgende stap was en hoe hij deze stap moest zetten. Lees in dit blog zijn verhaal.

In de comfort-zone

“Voordat ik afgelopen zomer met de Career Boost begon, had ik eigenlijk niks te klagen. Ik genoot van mijn werk als accountmanager, had leuke collega’s en leuke klanten. Na vijf jaar ging het werk me gemakkelijk af en begon ik de uitdaging te missen. Ik zat als het ware in mijn comfort-zone. Wat me er uiteindelijk toe heeft gezet om de Career Boost te gaan doen, is dat ik de kennis vanuit mijn studie over beleggen niet voldoende kwijt kon in mijn functie als accountmanager.”

Samen werken aan de volgende stap

“Startend met de Career Boost, was mijn verwachting dat dit een heel zelfstandig programma zou zijn, zeker omdat het allemaal online was. Maar we deden het juist heel erg samen als groep. Je bent dus niet alleen met je eigen ontwikkeling bezig, maar ook met die van de anderen. Ik vond dit ontzettend waardevol. We werkten bijvoorbeeld veel in tweetallen, waarbij je samen echt kon sparren over allerlei zaken. Dit reflecteerden we dan later weer in de groep.”

Volledige focus op ontwikkeling

“Het mooie van de Career Boost vond ik dat ik me echt 4 dagen lang volledig kon focussen op mijn ontwikkeling. Zonder afleiding van werk, e-mails of telefoontjes. Ondanks dat het programma volledig online was, had ik toch het gevoel uit mijn dagelijkse bezigheden te stappen.”

Helderheid krijgen over wat je wil

“Alle onderdelen tijdens de Career Boost hebben mij laten zien wat ik echt leuk en belangrijk vind in een baan, maar ook welke baan hier dan bij past, en hoe ik deze switch kon gaan maken.

Met o.a. de MBTI-test kom je erachter welk type je bent en wat je belangrijk vindt. Zo kwam ik erachter dat ik het belangrijk vind om met mensen te werken. Ik dacht eerder dat dit altijd klanten moesten zijn, maar de gesprekken met de andere deelnemers leerden mij dat dit ook werken met collega’s kan zijn bijvoorbeeld.”

De volgende stap zetten

“Nadat ik wist wat ik wilde, meer focus op beleggen en een functie waarbij ik veel met mensen kan werken, was het tijd om aan de slag te gaan. De coach stimuleerde me om aan iedereen in mijn omgeving te vertellen dat ik op zoek was naar een andere functie. Op deze manier kon ik de juiste lijntjes uitzetten. Ook ben ik verschillende netwerkgesprekken gaan voeren binnen mijn organisatie met mensen van allerlei verschillende afdelingen, om zo te ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn. Al deze gesprekken hebben ertoe geleid dat ik sinds 1 februari dit jaar de switch heb gemaakt van accountmanager naar kennismanager Beleggen. Een functie die 100 % bij mij past!”

Blij deze stap gezet te hebben

“Ik ben heel blij dat ik de stap heb gezet en de tijd heb genomen om de Career Boost te doen. Ik dacht eerder dat als ik gewoon wat tijd in mijn agenda blokte, ik ook zelfstandig kon werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling en waar ik naartoe wilde. Maar ik heb gemerkt dat dit moeilijk vol te houden is. Er ligt namelijk altijd werk wat meer prioriteit heeft. Met de Career Boost stap je echt vier dagen volledig uit je werk en word je door de coach en de groep gedwongen om echt met jezelf aan de slag te gaan.”

Meer weten over de Career Boost?

Benieuwd of de Career Boost ook wat voor jou is? Lees hier meer over het traject

Meer over de Career Boost

Wij gebruiken cookies om onze dienstverlening en website te verbeteren, ook van derde partijen. Door op accepteer te klikken gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.