“Tijdens een hockeywedstrijd dacht ik ineens aan mijn werk. Dat was me nog nooit eerder gebeurd. Hockey is mijn grote passie waar ik altijd met volle focus mee bezig ben. Ik zag dit dan ook als teken om eens dieper na te denken over mijn werk en wat ik allemaal nog wilde,” vertelt Michiel Verlaak, Career Boost deelnemer, over zijn reden om zijn loopbaan tegen het licht te houden.

“Ik heb een aantal jaar geleden een individueel coachingstraject gevolgd. Destijds had ik niet de mindspace om mijn opties te vergelijken en open te staan voor andere mogelijkheden. Alles was gericht op het zo snel mogelijk vinden van een baan. En ja, dan vind je natuurlijk weer hetgeen dat je al eerder hebt gedaan.”

“Toen een paar jaar later mijn functie bij advies- en bouwmanagementbureau HEVO kwam te vervallen, besloot ik deze periode te gebruiken om fundamenteler naar mijn werk en leven te kijken door er meer tijd voor te nemen en mijn blik open te stellen voor verschillende mogelijkheden. Ik stond echt op een kruispunt van mijn carrière en wilde graag hulp bij het bewust maken van keuzes. Op een borrel sprak ik mijn buurvrouw en zij vertelde over een goed loopbaanprogramma dat ze had gevolgd. Dat was dus de Career Boost.”

Groepsprogramma vs. individuele begeleiding

“Ik zag dat Elffers ook individuele begeleiding aanbiedt en twijfelde wat beter zou passen. Daarom heb ik Elffers loopbaancoach Eline gebeld en samen zijn we tot de conclusie gekomen dat een groep gelijkgestemden mij veel toegevoegde waarde te bieden had. Een groep ziet, met iedereen vanuit zijn eigen achtergrond, direct hoe je in elkaar steekt. Dat is het mooie aan een groepsprogramma: vele ogen zien veel.

De meeste van mijn talenten had ik wel helder, maar ik was juist op zoek naar antwoorden op vragen als ‘Waar krijg ik energie van? Wat heb ik in de loop der jaren aan talenten en competenties ontwikkeld en wat wil ik blijven doen?’ Een groep kan daar haarfijn op inspelen.”

Vuur in mijn nieuwe werk

“Toen ik begon met werken deed ik dat vol energie. Maar de laatste tijd voelde ik meer een waakvlammetje. Ik wilde het echte vuur weer terug. Daar hielp de Disney oefening op dag 3 van de Career Boost bij. Daarin ga je eerst helemaal los op je dromen en wat je het allerliefste zou willen, los van middelen en realiteit. In de volgende fase mag je wel kritischer zijn en pas daarna bepaal je wat je daadwerkelijk gaat doen. Ik droomde dat ik wel iets wilde met sport, avontuur en beleving voor kids. Zelfs de optie van een geheel nieuw soort buitenschoolse opvang passeerde de revue. Het geeft veel energie om zo met mogelijkheden bezig te zijn.”

Totale afslag

“Niet dat ik nu daadwerkelijk een BSO start. Zo’n afslag neem je met een gezin en een huis niet zomaar. Maar ik heb de voor mij belangrijke elementen uit de Career Boost bewust gezocht in mijn nieuwe functie. als adjunct directeur bij Bureau Stedelijke Planning. Ik was bijvoorbeeld de ‘mensen’-kant een beetje kwijtgeraakt in mijn commerciële functies. Mijn nieuwe baan heeft echt een managementaspect; coaching, een team aanvoeren. In het algemeen heb ik goed gekeken naar waar mijn batterij van oplaadt en wat hem leeg laat lopen. Langs die lat heb ik mijn baan gelegd.”

Career Boost iedere 5 jaar

“Eigenlijk vind ik dat iedereen iedere 5 jaar een Career Boost-achtig programma zou moeten doen. Als ik terugkijk zie ik dat veel van mijn carrière aan elkaar hangt van toevalligheden en ik ben denk ik niet de enige. Je eerste baan en de projecten die je worden aangeboden zijn ontzettend bepalend voor het pad dat je volgt. Des te mooier zou het zijn als je vanaf het begin van je carrière de tijd neemt om af en toe stil te staan bij je werk en waar nodig stappen zet om energie te kunnen blijven genereren van iets waar je veel uren in de week mee bezig bent.”

Wil jij ook nadenken over de richting van je loopbaan? Bekijk ons programma:

Career Boost

“De Career Boost is het 4-daagse loopbaanprogramma met als doel keuzes te maken over je loopbaan. Je leert jezelf goed kennen en onderzoekt wat je ambities zijn. Dit inzicht koppel je aan je ervaring, talenten en competenties. Zo vormt zich het pad en kun je weloverwogen keuzes maken.”

Lees meer

Wij gebruiken cookies om onze dienstverlening en website te verbeteren, ook van derde partijen. Door op accepteer te klikken gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.