Linda Krouwel, Lead Propositions & Pricing bij Eneco

Haar werk voelde nooit als werk. Het voelde meer als hobby, maar langzaamaan raakte Linda Krouwel dat gevoel kwijt. Het was tijd voor iets anders. “Ik was op zoek naar wat anders, maar wist nog niet wat dat dan moest zijn.” Tijdens de Career Boost ontdekte ze wat de volgende stap moest zijn en hoe ze deze kon zetten. Inmiddels heeft ze een nieuwe uitdaging gevonden.

Tijd voor iets anders

“Mijn werk als Lead Data Analytics bij een grote bank heeft eigenlijk altijd als een hobby gevoeld. Ik vond altijd dat ik de leukste baan van de wereld had, maar merkte dat ik dat gevoel kwijt begon te raken. Ik bekeek regelmatig vacatures, zonder een duidelijk beeld te hebben waar ik naartoe wilde. Ik wist niet of ik eenzelfde soort functie wilde als ik tot nu toe had of toch weer wat breder dan Data Analytics. Ik wist eigenlijk niet goed waar ik naartoe wilde.”

Er kwamen leuke vacatures voorbij, ook binnen mijn eigen organisatie. Maar als het iets is waar je hart niet ligt, is het misschien wel leuk voor een jaar of twee, maar dan gaat het daarna weer knagen. Ik wilde eerst een plan maken en helder krijgen waar ik naartoe wilde.”

Meer aan de voorkant werken

“Tijdens de Career Boost heb ik echt een blauwdruk kunnen maken voor mezelf en kwam ik erachter dat ik een combinatie wilde van leiderschap, datagedreven werken, en de business. Vanuit het data-vak ben je eigenlijk een enabler en zorg je dat andere mensen hun werk goed kunnen doen o.b.v. de juiste inzichten. Je helpt een ander succesvol te zijn. Dat vind ik fantastisch en heel zinvol. Maar je staat daarmee meer aan de zijkant dan ik zou willen. Ik wilde terug de business in, zelf aan het stuur staan bij belangrijke business beslissingen. En tegelijkertijd zit datagedreven werken zo in mijn genen dat ik dat niet wil en kan loslaten.”

Terug naar de kern

“De Career Boost zit vol met opdrachten die echt naar de kern gaan van wie je bent. Het heeft me geholpen dieper te graven en ook te snappen waarom ik tot deze blauwdruk ben gekomen. En dat is voor mij heel belangrijk om ook zeker te weten dat dit voor mij de juiste stap is.

Er zitten bijvoorbeeld opdrachten bij waarin je herinneringen van vroeger opschrijft. Later in het traject bleek hoe dat bijdraagt aan waar je naar op zoek moet en wat er in de baan terug moet komen. Ook schrijf je op welke stappen je gaat zetten de komende maanden."

De juiste vragen

“Ik vond het ook fijn dat de Career Boost coach mij de juiste prikkelende vragen stelde. Ik zie mezelf nog steeds zitten in de zon op het terras. We hadden een gesprek over mijn dromen en waar ik dan over vijf jaar zou staan. Ik nam hem mee in waar ik mijzelf over een aantal jaar zag staan en toen zei hij : ‘Linda, als jij dit vertelt, zie ik jouw ogen helemaal niet twinkelen, dus is dat wel zo?’ Dat vond ik heel fijn. Ik dacht dat ik ergens naartoe wilde, omdat het voelde als een logische stap. Maar wilde ik dat echt? Dat is een mooie vraag die je een beetje buiten die kaders laat denken.”

Alles op zijn plek

“De Career Boost heeft me geholpen om alles op zijn plek te laten vallen. Ik had dingen al in brokjes in mijn hoofd zitten en de Career Boost heeft me geholpen om er structuur aan te geven en overzichtelijk te maken.”

Meteen in actie

“Ik nam het zelf echt serieus, omdat ik voelde dat ik wat anders wilde. Ik ben eigenlijk meteen aan de slag gegaan met de acties die ik tijdens de Career Boost had opgeschreven. Ik wilde aan mijn netwerk werken en dus ging ik daarmee aan de slag.

Uiteindelijk heb ik nu een nieuwe functie gevonden in de energiebranche. Doordat ik tijdens de Career Boost al begonnen was met netwerken, is dit op mijn pad gekomen. Het was wel spannend om na 14 jaar bij dezelfde werkgever de sprong te wagen. Maar ik ben heel blij dat ik de stap gezet heb. En het voelt goed, omdat ik door Career Boost heel scherp gedefinieerd heb welke boxjes ik moest kunnen aanvinken voor mijn volgende baan. Deze baan heeft dit allemaal!”

Wij gebruiken cookies om onze dienstverlening en website te verbeteren, ook van derde partijen. Door op accepteer te klikken gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.