‘Ik hou van afwisseling, dat wist ik al. Dus is het ook logisch dat als ik een tijd op dezelfde plek zit, ik de kriebels krijg en verder ga kijken. Om een bewuste keuze te maken, raadde mijn manager mij aan de Career Boost te doen. En het toeval wilde dat terwijl ik de Career Boost volgde, ik in de sollicitatieprocedure zat voor mijn huidige functie. Zo kon ik meteen de opgedane kennis en inzichten toepassen.’ Dit vertelt Kim van Houwelingen over haar ervaring met de Career Boost en de steun die ze daarvoor kreeg vanuit AEGON.

Kim van Houwelingen, Finance projectmanager AEGON.

Mijn rol in de Agile werkomgeving

'Ik heb meerdere functies binnen AEGON gehad. Vooral de projecten voor AEGON breed vond ik geweldig om te doen. Dit waren projecten met veel inhoudelijke afwisseling en op verschillende afdelingen binnen het bedrijf. Ik leerde veel mensen kennen en zo rolde ik steeds weer in nieuwe projecten.

Maar ook AEGON speelt in op de veranderende omgeving en klantwensen. Een transformatie werd ingezet en het agile werken werd geïntroduceerd. Op dat moment werkte ik bij onze IT organisatie. Bij deze transformatie werd mij de rol van scrummaster voorgesteld. Deze functie kwam heel benauwend over, ik werd er beslist niet enthousiast van. Zoveel kleine stapjes en details dat is niks voor mij. Ik hou van de grote lijnen en ontwikkelingen en ben in overleg met mijn manager op zoek gegaan naar een andere rol.

Ik ben een tijdje ‘uitgeleend’ aan een ander team zonder dat er zicht was op iets concreets daarna. Dat maakte me wel wat onzeker. Daarom heb ik samen met mijn manager besloten om de Career Boost te doen, om uit te zoeken wat ik wilde als volgende stap.'

In beweging blijven

'Aegon is een heel goede werkgever als het gaat om zelfontwikkeling. Maar ook realistisch. De boodschap van het management is duidelijk: verandering is een constante factor waar je steeds in moet meebewegen.

Ik heb dan ook vaker meegedaan aan loopbaantrajecten en ik geloof dat het goed is dit regelmatig te blijven doen. Tenslotte ontwikkel je je in de loop van de jaren steeds verder en krijg je er steeds meer ervaring bij.

De belangrijkste vraag waarmee ik deelnam aan de Career Boost was ‘Waar krijg ik energie van en past mijn functie daar nog bij? En zo niet, welke volgende stap ga ik dan zetten?’ Daar heb ik nu goed zicht op.

Het mooie van de Career Boost vond ik dat onze trainer heel betrokken was bij iedereen en tegelijkertijd pragmatisch en down to earth. Er werd totaal geen riedeltje afgewerkt. De groep was hecht en open. Positief vermoeid reed ik ’s avonds naar huis, vol met gedachten.'

Ook bekijken hoe jij je carrière voortzet? Bekijk ons programma:

Career Boost

“De Career Boost is het 4-daagse loopbaanprogramma met als doel keuzes te maken over je loopbaan. Je leert jezelf goed kennen en onderzoekt wat je ambities zijn. Dit inzicht koppel je aan je ervaring, talenten en competenties. Zo vormt zich het pad en kun je weloverwogen keuzes maken.”

Lees meer

Wij gebruiken cookies om onze dienstverlening en website te verbeteren, ook van derde partijen. Door op accepteer te klikken gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.