Inspiratie

Er wordt enorm veel geschreven, gesproken en geïnterviewd over de ontwikkeling van loopbanen. Wij hebben een kleine selectie gemaakt van die boeken, interviews en artikelen die wij interessant en nuttig vinden. En natuurlijk onze eigen tips...
 

Meer weten? 

info@elffers.nl
035 541 00 80

Bekijk onze brochure 

Werken met Elffers

IcoonInspiratie

7 tips om het tweede sollicitatiegesprek ook binnen te halen

Gefeliciteerd, je bent door naar de tweede ronde. Maar zet je schrap! Die gaat een stuk lastiger worden. De probleemgebieden van je CV worden onherroepelijk blootgelegd en er zal verder onderzocht worden of je binnen de cultuur en ambities van het bedrijf past. Bovendien is het niveau van je concurrente ook hoger. Goed nieuws: ook hier geldt dat een goede voorbereiding het halve werk is. Dus hoe overleef je deze tweede ronde?

Succesvol een netwerk opbouwen en onderhouden

Het doel van netwerken is het delen van kennis, informatie en contacten. De crux is dat je weet wat je wilt bereiken en hoe je je netwerk gebruikt, onderhoudt en uitbreidt. Neem zelf het initiatief. Wacht niet tot andere mensen jou zoeken maar ga actief op zoek naar goede contacten. 

IcoonInspirerende interviews

 • Saga Dare-Change
  Viktor Frankl Why to believe in others
  Jenny Garrett Would you follow yoy?
 • Marcus Buckingham Go put your strengths to work
  Adam Leipzig How to Know Your Life Purpose in 5 Minutes
  JK Rowling Wat 'failure' haar heeft gebracht
 • Benjamin Zander Over passie

IcoonBoeken Tips

 • How will you measure your life?

  Clayton Christensen Puttent uit zijn bedrijfsonderzoek en uit zijn eigen ervaringen legt hij uit hoe high achievers maar al te vaak vallen in valkuilen die leiden tot ontevredenheid.

  Lees meer

  Durven doen wat je raakt

  Marja den Boer Durven doen wat je raakt geeft je een bijzondere kijk in de levens van 22 indrukwekkende Nederlanders van wie je misschien dacht dat ze het allemaal in hun schoot geworpen hebben gekregen.

  Lees meer
 • De veldheer en danseres

  Eva de Waard Inzicht in het eigen levensverhaal kan mensen helpen bij het maken van belangrijke keuzes. Met dit boek wil Eva de Waard een beeld schetsen van de praktijk van het 'biografisch werken'.

  Lees meer

  How I made it

  Rachel Bridge 40 succesvolle Engelse ondernemers vertellen hoe zij tegen alle verwachtingen in geslaagd zijn hun dromen realiteit te laten worden.

  Lees meer
 • Loopbaanankers

  Edgar Schein 'Loopbaan-ankers' helpt u op een systematisch manier te ontdekken over welke kwaliteiten u beschikt en wat u ermee wilt en kunt. Kennis van uw 'Anker' is nodig bij het zoeken en vinden van de baan die bij u past.

  Lees meer

  The first 90 days

  Michael Watkins In The First 90 Days, Harvard Business School professor Michael. Watkins presents a road map for taking charge in your first 90 days in a management job.

  Lees meer

Tips voor jouw loopbaan rechtstreeks in je inbox

Vul een geldig e-mail adres in