• Overzicht
  • Programma
  • FAQ
  • Ervaringen
  • Download Brochure

Wat is het?

Compleet individueel outplacementtraject gericht op het vinden van een nieuwe baan op executive niveau.

Wat kost het?

Dit is een maatwerktraject. Je ontvangt een persoonlijke offerte na de intake.

Hoe lang duurt het?

Het traject duurt zo lang als wij toegevoegde waarde kunnen bieden.

Resultaat: de baan die jij wilt

Wellicht wil je een vergelijkbare functie bij een nieuw bedrijf, denk je aan een management buy-in of wil je voor jezelf beginnen. Of juist je ambities opnieuw definiëren en een hele andere richting inslaan.

Wij helpen je bij dit denk- en beslisproces met structuur en advies.


Selectieproces

We staan je intensief bij tijdens het selectieproces. We kennen de ongeschreven regels op het executive niveau en de uitdagingen waar je voor staat. We bereiden gesprekken en eventuele presentaties voor.

Executive services

Bij dit uitgebreide traject horen aanvullende services:

1. Expertteam

De coach zal naar gelang jouw behoefte de hulp inroepen voor:


- een onderscheidende cover letter

-optimale presentaties en pitches

- een krachtige persoonlijke presentatie

- een engelstalig CV en coverletter


2. Toegang Lintberg

Je krijgt via ons toegang tot Lintberg; de vacaturesite voor 100K+ banen van headhunters.

De Executive Career Switch van Lucas Kreuzer

Programma

1. Kennismaking & intake

Tijdens de intake bespreek je met de coach onder andere de reden voor deze loopbaanverandering, hoe je dit ervaart en welke afspraken er met je (voormalig) werkgever zijn gemaakt. Ook bespreken we je verwachtingen van het Executive Career Switch programma en je wensen voor begeleiding. Daarna stellen we samen je persoonlijke begeleidingsplan op.

2. Persoonlijke blauwdruk

We beginnen het traject met het vergroten van je zelfinzicht. We bespreken en analyseren je levensverhaal, je successen en je valkuilen tot nu toe, de feedback van je omgeving, je ambities en verwachtingen.

Daarbij maak je verschillende testen om inzicht te krijgen in je persoonskenmerken en persoonlijke voorkeuren, drijfveren, loopbaanwaarden en motivatie. Tijdens de gesprekken komt je persoonlijke blauwdruk, dat inzicht geeft in wie je bent, tot stand.

3. Loopbaananalyse

We analyseren je loopbaan tot nu toe. Waar sta je nu? Waar krijg je energie van? Je werkervaring, opleiding en competenties worden geïnventariseerd en de vertaalslag gemaakt naar een aantrekkelijk Curriculum Vitae. Je blauwdruk en CV zijn het startpunt voor het opstellen van je loopbaanprofiel. Hierin zijn de uitgangspunten, voorwaarden en wensen voor je toekomstige functie vastgelegd.

Hierna maak je loopbaanscenario’s, die een helder beeld geven van de bij jou passende functiegebieden, functieniveau, branche, type bedrijf en cultuur.

4. Reality check en keuzes

De loopbaanscenario’s worden aan je persoonlijke situatie en de realiteit getoetst. Je maakt uitdagende maar haalbare keuzes. Samen met je coach zet je de koers uit waarbij hij/zij je ondersteunt om je doelen te bereiken. Het is nu zaak om gefocust je volgende stap te realiseren.

5. Realisatie

Kies je voor het eigen ondernemerschap of voor een baan bij een organisatie? Op dit punt aangekomen splitst het programma zich in de voorbereiding op het solliciteren of op het starten van de eigen onderneming.

Selectieproces

Een succesvolle arbeidsmarktbenadering wordt gevormd door een goede voorbereiding. We helpen je met het schrijven van een overtuigende pitch, het optimaliseren van je CV en je LinkedIn profiel, bereiden sollicitatiegesprekken voor en oefenen deze.

Je krijgt toegang tot Lintberg voor vacatures vanaf 100k.

Eigen ondernemerschap

Succesvol ondernemen vraagt om planning en een gedegen voorbereiding. We analyseren en bespreken de gevolgen van een eigen onderneming voor je persoonlijke situatie zodat je een realistisch beeld hebt. We vertalen je idee naar een missie en visie. Tijdens het maken van je ondernemingsplan zal de Elffers coach als sparring partner en adviseur optreden. In deze fase werken we nauw samen om het ondernemingsplan compleet te maken en te toetsen op haalbaarheid. Heb je de stap eenmaal genomen dan staan we je de eerste drie maanden actief bij met raad en daad.

Wat is het verschil tussen Executive Career Switch en Career Switch ?

De fases van beide programma's zijn hetzelfde. Bij beide doorlopen we de zelfanalyse, de loopbaananalyse, mogelijke scenario's, reality check en de arbeidsmarktbenadering.
De verschillen zijn:
- Het Executive Career Switchtraject duurt zo lang als dat wij toegevoegde waarde kunnen bieden. We kunnen je daardoor intensiever begeleiden tijdens de arbeidsmarktbenadering. Dit is dus langer dan de Career Switch, die 6 maanden duurt.
- We bieden in het Executive Career Switchtraject een aantal extra services indien nodig, zoals een visual strategist die samen met jou eventuele presentaties voorbereidt en visueel maakt.

- Je krijgt toegang tot Lintberg, de vacaturesite voor 100k+ banen

Kiezen jullie de coach voor mij?

Nee, die keuze gaat in overleg. Wij geloven dat de klik tussen jou en de coach de belangrijkste factor is voor een succesvol traject.

Zitten er verplichte onderdelen zoals groepssessies in het traject?

Nee, Elffers begeleidt jou gedurende het hele traject individueel, aansluitend bij jouw behoeften.

Zoeken jullie een baan voor mij?

De Executive Career Switch is erop gericht om jou de keuze te laten maken voor een baan die bij jou past én om je optimaal voor te bereiden zodat je zelf de arbeidsmarkt kunt benaderen. Wij zoeken geen baan voor je. Van ons krijg je wel toegang tot vacaturesite Lintberg en ons netwerk.

Staat je vraag er niet bij?

Neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris vitae commodo leo. Duis bibendum tempus magna aliquet pretium. Cras at leo non lacus tempor sodales mattis at lectus.

Jeroen Dekkers

Partner / Consultant Marketing

Executive Career Switch

'Kies voor een baan die je echt wilt.'

“Als je zélf het roer pakt van je loopbaan en je eigen keuzes maakt, dan komen de waardevolle kansen vanzelf op je af. Dat heb ik de afgelopen periode echt ervaren.”

Lees meer

Lukas Kreuzer

Benieuwd hoe wij de drijfverentest van Intodrives inzetten tijdens de Executive Career Switch? Lees het hier.

Interesse?

Wil je meer weten of meteen een vrijblijvende kennismaking inplannen?

Neem contact met ons op!
Dat kan per mail, chat of gewoon even bellen.

Contact

Wij gebruiken cookies om onze dienstverlening en website te verbeteren, ook van derde partijen. Door op accepteer te klikken gaat u hiermee akkoord. Klik hier voor meer informatie.