2017-09-07

Welke rol past jou in het agile-tijdperk?

Of agile een modeverschijnsel is of dat het een blijvende manier van werken is zal de tijd leren. En of het werkelijk tot snellere en betere resultaten leidt, daarover zijn de meningen verdeeld. Feit is dat alle grote, klantgerichte organisaties agile en scrum (gaan) werken. Na alle grote banken zijn nu ook de kleinere banken en verzekeraars ‘om’. Maar welke competenties zijn nodig voor deze verschillende rollen in het agile-tijdperk? 

Meer weten? 

info@elffers.nl
035 541 00 80

Bekijk onze brochure 

Werken met Elffers

Old-school

Voor de old-school managers is dit alles een ingrijpende verandering. De tijd waarin zij functioneel en hiërarchisch mensen aanstuurden en verantwoordelijk waren voor de output van het team is voorbij. In het agile werken is die oorspronkelijke managementrol niet meer nodig, maar er is wel plek voor de kwaliteiten en talenten van managers: deze worden verdeeld onder de scrummaster, de agile coach en de productowner. 

ethan weil 307372
Agile coach
Als agile coach ben je open, nieuwsgierig, heb je geen oordeel. Je faciliteert veranderingen, je bent gericht op verbeteren, fouten maken mag van jou. Je bent betrokken en je helpt mensen het beste uit zichzelf te halen om te groeien. Je faciliteert de anderen, dat betekent dat je kunt loslaten. Je bent sterk in communiceren en sociaal vaardig. Je kunt omgaan met weerstand. Ervaring met teamcoaching is een pré.

Productowner
Als productowner vertegenwoordig je het klantbelang. Je zorgt voor een maximale waarde van het product. Je kent de markt en je hebt een visie op het eindproduct. Je kunt goed samenwerken en communiceren met de verschillende stakeholders, met het ontwikkelteam en met de scrummaster. Jij bepaalt wat er gedaan moet worden en in welke volgorde en je kunt dit helder communiceren. Jij bent goed in het nemen van beslissingen en het geven van feedback op de voortgang. Je bent geen onderdeel van het ontwikkelteam en je hebt er geen moeite mee om de manier waarop het team werkt los te laten.

Scrummaster
De scrummaster is van nature agile, flexibel, proactief, en brengt energie in het team. Hij/zij is bezig met het proces, niet met de inhoud. Hij/zij kan de controle loslaten, kan makkelijk schakelen en prioriteiten stellen. De scrummaster is optimistisch en ziet voor elk probleem een oplossing. De scrummaster is sterk in communiceren, samenwerken, teambuilding en is vooral besluitvaardig.

Welke van deze competenties passen bij jou? Waar ben je goed in en waar krijg jij energie van? Gaat je bedrijf over naar agile werken, kies jouw rol dan bewust en vanuit je eigen talenten. Een nieuwe rol betekent misschien ook dat je bepaalde competenties waar je eerst minder mee deed dient te ontwikkelen. Ga je erin verdiepen, praat met mensen die ervaring hebben met agile werken, lees één van de onderstaande boeken. Dan kun je de rol die jou het beste past kiezen en je daarin ontwikkelen. Certificering doet het goed op je CV.

Boeken over agile en scrum die op dit moment populair zijn:

De kracht van Scrum. Een inspirerend verhaal over een revolutionaire projectmanagementmethode. Rini van Solingen en Eelco Rustenburg (leest als een roman).

Scrum. Jeff Sutherland (de grondlegger van scrum).

Hoe Google werkt. Eric Schmidt en Jonathan Rosenberg.


Eline Toet
Partner & Loopbaancoach
eline@elffers.nl


Deel dit artikel:

Tips voor jouw loopbaan rechtstreeks in je inbox

Vul een geldig e-mail adres in